OFSET STAMPA

Ofset stampa je tehnika u kojoj se boja prenosi sa ploče direkto na gumu a zatim na štamparski papir (kunsdruk, ofsetni, muflon, etiketni ili spec. vrste papira).

Ofset stampa kao sofisticirani proces u kome zajedno rade čovek i mašina predstavlja sam vrhunac štamparstva.

BOJE U OFSET STAMPI

U samom procesu koriste se četri osnovne boje: crna, plava, crvena i žuta. Ove boje se štampaju u vrlo malim rasteskim tačkama nevidljivim golim okom, sama pravilnost i pozicija rasterske tačke u odnosu na susednu kreira iluziju druge boje. Na osovu toga se kaže da iz 4 osnovne boje nastaje većina drugih boja, naravo postoje i boje koje se ne mogu dobiti iz 4 osnovne, tako da postoji i paleta sa specijalnim bojama (srebro, zlato, fluo..). Ofset stampa je najrasprostranjeniji vid štampe kako kod nas tako i u svetu. Uglavnom se koristi za štampu srednjih i većih tiraža, mada je sve to relativna stvar od šamparije do štamparije.

Naručivanje od kuće
Dovoljno je da nam klikom na “Pošalji slike” ikonicu (sa desne strane) pošaljete Vaše fotografije ili slike koje želite da Vam izradimo kao fotopostere. Obavezno popunite i Vaše kontakt podatke. Bićete obavešteni čim budu izrađeni. Preuzimanje vršite u našem lokalu, a možemo Vam poslati post-expresom na adresu ukoliko odaberete tu opciju. Plaćanje je po preuzimanju, ili kao otkup – kuriru.
Saveti za pronalaženje kvalitetnih slika visoke rezolucije na Google-u:
Ukoliko nemate izabranu sliku, par saveta za pronalaženje dobrih fotografija ili ilustracijapreko Google-a.

1. Ukucajte www.google.rs
2. Izaberite na vrhu stranice: Slike (opcija za pretragu slika)
3. Unesite tekst ili naziv za koji zelite da dobijete rezultate npr. New York Night, zatim -> Enter
4. Odmah ispod polja u koje ste uneli tekst izaberite opciju “Bilo koje veličine”, pa “Veće od” i odaberite 2 mp (megapiksela).

2 megapiksela je minimumalna rezolucija koju prihvatamo da radimo, odnosno koja će zasigurno biti dobrog kvaliteta kada se odštampa. Što veci kriterijum odaberete (4 mp, 6 mp…) znajte da će kvalitet slike biti drastično bolji. )

Neke dobre ključne reci za pretragu: 1. panorama (izbacivace dugačke slike, pogodne za baner dimenzije (izdužene panorame) koju radimo (100 x 30 cm, 160 x 50 cm, 200 x 50 cm ) 2. nature landscapes (priroda i pejzazi) , abstract (abstraktne slike, HD wallpapers…

Ilustracije dobrih kvaliteta možete naći na sledećim sajtovima:

1. http://all-free-download.com/
2. www.gfxworld.ws
3. http://vector4free.com
4. http://www.hdwallpapers.in/
5. http://www.graphixshare.com/

Slikarsko platno je oduvek imalo visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napredku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.
Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu je savršeno rešenje za oplemenjivanje Vašeg ambijenta!
Unesite toplinu i oplemenite svoj ambijent, bilo da je to Vaš dom ili radni prostor, kancelarija ili dnevna soba. Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu je savršeno rešenje koje će Vam pružiti ogroman užitak svaki put kada boravite u prostoriji gde je montirana. Osećaćete se kao da ste u novoj dnevnoj sobi, kancelariji ili spavaćoj sobi uživajući u svojoj omiljenoj ilustraciji, reprodukciji umetničkog dela ili fotografiji…
Uživajte u reprodukciji umetničkog dela koju su nekada sebi mogli priuštiti samo carevi…
Osim što utiču na naš život i čine nam trenutke lepšim, stvari kojima dekorišemo svoj prostor takođe dosta govore o nama. Zato nabavite najvalitetnije grafike visoke rezolucije sa omiljenom poznatom ličnošću, scenom iz filma, pejzažom ili reprodukcijom poznatog slikara!
Naravno, ono što uvek usreći jesu i drage fotografije. Obradujte sebe, devojku, mamu ili drugaricu i nabavite sjajan poklon za drage osobe.